събота, 13 август 2011 г.

Игри с Готвене за Момичета

Може ли да има игри за момичета без игри за готвене? Не разбира се. Игрите за готвене заемат все по-голямо място в сърцата на момичетата, които обичат да играят на игри онлайн. С напредването на Интернет, игрите за приготвяне на различни ястия, стават все по реалистични и близки до реалността. Някои от тях дори до такава степен покриват реалните гозби, че лесно можете да научите начина на приготвяне на дадено ястие само от играене на игра посветена на него. Пример за това е играта за направата на Крем Брюле. Трудно може да се измисли начин, който по-добре да ти покаже как точно става всичко. Това е само един пример, а игри за момичета от подобен тип има страшно много.

Игрите за готвене дефакто обхващат целия спектър от кулинарното изкуство. Като се почне от игри за приготвяне на пици, игри за печене на пилета, приготвяне на салати, лазаня, торти и се стигне до екзотичното Фондю. Даже излизат и извън него, защото към игри за готвене спадат и игрите за управление на хранителни заведения и миксирането на коктейли.

На игри за готвене играят не само младите момичета. Изследване на Университета в Чикаго е показало, че в търсене на подходящи игри, майките на малките момиченца прекарват повече време в играене от самите момичета. Доста подло от тяхна страна, нали! Същото е и при момчетата и техните бащи. Всички са виждали как малко момченце не може да се вреди до новото самолетче с дистанционно от баща си, който разпалено му обяснява, че само му показва как се прави.

Сайтовете за игри за готвене в българското Интернет пространство не са много, но затова пък, малкото които има са на едно прилично ниво. Спокойно може да се каже, че децата в България играят това, което играят и американските им връстници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар